Inverter és levegő-víz hőszivattyú klímák karbantartása,
szakszerű javítása, telepítése;

Klímaberendezések Panel javítása!

Központi vezetékes számunk:

+36-20/438-59-19 

Árajánlat kérés:   info@kesziklima.hu  


Adószámunk: 24802349-2-13
Cg.: 13 09 178931

KESZIKLÍMA Kft. 
2182 Domony, Akác utca 107. 

Miért fontos a klímaberendezések karbantartása?

A klímaberendezések megfelelő karbantartása (szakemberek által) nem csak a saját és környezetünk egészsége érdekében fontos, de új, garanciális berendezések esetében, a tisztítás elhanyagolásával elveszítheti a gyártói garanciáját is. Tisztításokkal megelőzhető a baktériumok lerakódása és az általuk okozott egészségügyi panaszok és gombák kialakulása, melyekhez kellemetlen szag is társulhat. Ha utóbbit tapasztalja, akkor javasolt a berendezés mielőbbi tisztítása! A gombák és baktériumok irtása mellett, a lerakódott portól is megszabadul a berendezés, s ezzel nem csak a készülék élettartama, de teljesítménye is javulni fog. A klímaberendezések önmagukban nem bocsájtanak ki semmilyen káros anyagot, nem okozhatnak betegséget, továbbá bizonyos típusok kifejezetten javítják a levegő minőségét.
2018-04-10 14:30:16

Mikor érdemes a tisztítást elvégezni?

A már üzembe helyezett készüléket évente kétszer javasolt tisztíttatni. Karbantartást azokon a készülékeken is el kell végezni, melyeket csak ritkábban/szezonban üzemelnek be, hiszen a gombák és baktériumok, illetve a szennyeződések, így is lerakódhatnak, melyek meghibásodáshoz vezetnek. Érdemes az év elején, még nyár előtt, tavasszal, illetve tél bekövetkezte előtt, ősszel igényelni és elvégezni a tisztítást.
2018-04-10 14:12:24


Mi az az inverter?

Inverter technológia A hagyományos klíma kompresszorok, fix sebességgel és fix hűtőteljesítménnyel üzemelnek. A megfelelő eredmény eléréséhez a berendezés kompresszorát ki-be kapcsolják. Az inverter meghajtású kompresszorok sebességüket tudják változtatni, így mindig az igénynek megfelelő hűtőteljesítményt tudják leadni. Ennek segítségével a helyiségekben a hőfok sokkal precízebben szabályozható, valamint a berendezések kevesebb elektromos áramot fogyasztanak.
2014-11-23 12:35:24

 

Miért éri meg klímával fűteni!?

Korunk id
őjárása kiszámíthatatlan, egy kisebb 2 szobás lakás hagyományos GÁZ fűtését elindítani minimum 1.000.- Ft költség, legalább 1,5 óra kell a kívánt hőfok eléréséhez. Ezzel szemben egy HŐSZIVATTYÚS SPLIT KLÍMA, 1/4 órán belül már érezhető, 1/2 óra alatt akár eléri a kívánt hőmérséklet is.
T
évhit hogy a klíma sok villamos áramot fogyaszt!
Villamos
árammal olcsóbb és gyorsabb is fűteni, ha légkondicionáló berendezést használunk. Minden klíma berendezés, ami fűteni képes, azt hőszivattyús klímának nevezzük!
Norm
ál esetben amikor a klímát hűtésre használjuk, a beltéri egységben az elpárologtatón keletkezik a víz. Viszont amikor fűtésre használjuk a berendezés, ez megfordítódik, és a kültéri egység kondenzátorán keletkezik a víz, mivel a kinti levegőből vonjuk el a hőt.

Ami igaz
án fontos, az a klíma készülékek hatásfoka!

M
íg egy normál gázkazán 90%-os hatásfokkal működik, egy légkondicionáló berendezés 160%-os hatásfokkal. Tehát a klíma, sokkal költséghatékonyabban alakítja át a villamos energiát, mint a kazán a gázenergiát.

Gyakorlatban pedig, a gázenergia drágább mint a villamosenergia!

Európában már folyamatban vannak azok a szabályozások, hogy a gázszámlákon legyen a f
űtőérték kWh-ban is feltüntetve. nem véletlenül, hiszen Ma már olcsóbb a villamos árammal való fűtés, mint a gázzal történő (persze környezetbarátibb is). Tudni érdemes, hogy 1kW felhasznált villamos energiából, 420W hasznos villamos energiát lehet előállítani. Hőszivattyús berendezéssel (akár klíma), érhetjük el, hogy 1kW villamos áramból, hasznosan 1,68 kW-ot állítsunk elő (ha a COP értéke 4,00!).

Teh
át ha nézzük az átlagos villamos áramdíjak, akkor normál díjszabás mellett 29,66 Ft/kWh-ba kerül a fűtésünk!
Ugyan ez a g
ázzal történő fűtés esetén:
1kW felhaszn
ált gázenergiából, 930W -ot tud hasznosítani egy gázkazán. Ez 93%-os hatásfok. Ebből az következik, hogy gázkazánnal 38,17 Ft/kWh-ba kerül a fűtésünk!
A lakoss
ági átlagos normál díjszabás szerint, 1kWh villamos energia 49,83 Ft (1kWh gázenergia: 35,5 Ft). A légkondicionáló berendezésekhez igényelhetjük az áramszolgáltatónktól a “H” tarifát, ami átlagosan 30,71 Ft/kWh. Tehát 38,4 %-al olcsóbb, mint a normál díjszabás. Ha pedig igényeljük és fűtési szezonban klímával fűtünk, a következő megállapításra jutunk: Az áramszolgáltatók támogatják a villamos energiával történő fűtést!
H árszabás mellet 18,27 Ft/kWh-ba kerül a fűtésünk, ha szobai légkondicionálót használunk!

Ez azt jelenti, hogy 52%-al olcsóbban f
űtünk, mint gázkazánnal!
2014-11-20 19:27:32